Willowshires
Forside > Hopper > Milnerfield Louise

Milnerfield Louise

Far: Nottage Trump Card 46252

Mor: Liversedge Marjie 145694

Morfar: Deighton Commodore 46182

 

Louise er staldens største stjerne. På alle punkter. Vi købte hende på en rundtur i England, da hun var 2 år. Hun var den første hoppe på turen og jeg vidste, at det skulle være hende. På resten af turen, var der heller ingen, der rigtig matchede hende. Hun er meget harmonisk, feminin og værdig i sin måde at være på. Jeg skælder hende aldrig ud, for hun gør alt så forsigtigt og rigtigt. Hun har perfekte, rene ben, en super hals ( for en hoppe ) og super bredde og dybde. Kan hun have andet, når Nottage Trump Card er faren ( een af mine absolut yndlingshingste )? Hun måler 177 cm. Louise bliver kørt, redet og har pt fået 2 raske, gode føl. Hun har et enestående temperament og er det tætteste en hest kan være på ikke at være en hest. Minder mest om en hund. De ting heste normalt gør, gør Louise ikke. Hun bliver ikke bange for noget og hun ødelægger ikke noget. Hvis huset var til det, havde hun været med inde i stuen. Det samme med hendes datter Fiona - hun har arvet det samme temperament, dog med lidt mere gnist, når hun skal arbejde. Louise er flokkens daglige leder med Upper som øverste leder i brunstperioden. Sjovt nok er hun meget sur på andre heste og hun kan sagtens gå på fold med Upper, når hun er drægtig, for han får ikke et ben til jorden, hvis han prøver på noget. Samtidig bliver han rigtig rolig, så det er virkelig fint.

Louise er pt. drægtig efter Moorfield Edward. Føllet får fuldstændig outstanding papirer og bliver ét af de bedst avlede føl herhjemme. I nærmeste led har vi på morens side: N.T. Card, Deighton Commodore og Stanley House Aristocrat - på  farens side Hillmoor Prince Charles, Gronant Duke og Edward selv - alle 6 er super premium hingste. Håber alt går godt.

Louise har virkelig gjort det godt i udstillingsringen og er Danmarks højst præmierede hoppe med 45 points.

Louises meritter:

2005: Næstbedste 3 års hoppe ved Swedish Shire Horse Show 2005 på Strömsholm ved Stockholm med 42 points ( ud af 6 hopper ).                       

2006: 24 points og Skuets Bedste Følhoppe ( og mor til Skuets Bedste Føl ) v. Bornholms Dyrskue ( ud af 9 racer ).

2006: Kåret med 9 i helhed v. hoppekåring Roskilde Dyrskue 2006

2006: Supreme Champion Mare ( og Champion Foal Miss Fiona ) v. Danish Shire Horse Show 2006

2007: Supreme Champion Mare v. Danish Shire Horse Show 2007

2008: Skuets Bedste Følhoppe ( ud af 8 ) v. Bornholms Dyrskue.

2008: Supreme Champion Mare v. Danish Shire Horse Show 2008 ( og Champion Foal Mr. Bond )

 

Champion Mare Danish Shire Horse Show 2007 Foto: Christine Olesen

Foto: Christine Olesen

 

Louise 2013

Louise februar 2013

Hun er nu virkelig tung og meget drægtig. Det er vigtigt, hun bliver motioneret, for hun er ganske inaktiv og er ikke selv meget for at røre sig. Tænkte først, at noget var galt, men kom i tanker om, at sådan er hun hver gang, hun skal fole. Det bliver bare tydeligere for hver føl, hun får. Hun er meget forsigtig og vil helst bare have sit foder og kæles og nusses, både af os og henover boksvæggen af Navi.

 

Louise og Miss Fiona til Roskilde Dyrskue 2006. Louise blev kåret med 9 i helhed og fik 23 dyrskuepoints og ærespræmie samt en 5. plads ud af 19 i konkurrencen om Bedste Følhoppe.

 

Roskilde 2005

 

Ved det Bornholmske Dyrskue 2006 fik Louise 24 points og ærespræmie. Samtidig vandt hun konkurrencen om Bedste Følhoppe ud af 9. Miss Fiona blev Bedste Føl.

Tilkørsel af Louise

 

Et godt arbejde fra jorden er utrolig vigtigt. Tilkørslen starter altid i dobbeltlonge, hvor man kan vænne hesten til seletøj, råb, daske den på benene med linerne, alt for at vænne den til lyde og det, at den ikke kan se ret meget med skyklapper på.

 

Under arbejdet brugte jeg en komplet bringesele. Den ligger bedst, hvis hesten skulle springe lidt. Louise var helt styrbar og fortrolig med selen, før vi gik videre til næste skridt, som var forspænding for slæde. Jeg har ikke billeder af slæden, men den er ca. 1x1 meter og lavet af gamle telefonpæle, så den er rimelig tung og ryger ikke op i bagbenene på hesten, hvis den skulle springe. Louise har brugt meget tid for slæden. Hun har nok været spændt for 10-15 gange. Inden hun startede for slæden, gik vi og hev i skaglerne for at lave et træk, så vi hurtigt kunne slippe, hvis hun panikkede. Det gjorde hun ikke og det gik også godt første gang hun skulle sætte i gang. Det er jo det kritiske punkt, lige når hun starter og det strammer om bringen. Det kan føles uoverkommeligt for dem og så springer de, for at få kraft nok til at flytte den.

 

Her er Louise så kommet for træningsvognen. Jesper fra Kalundborg lægger vogn og hjælp til. Inden vi kom så langt, havde vi spændt en vognstang fast på den ene side af hende, så kunne vi gå og klemme hende om lårene med den, for at vænne hende til situationen. Det er jo det, der sker, når hesten drejer mellem stængerne og bagparten støder imod. Det viste sig, at være en god ide, for hun havde ingen problemer, da hun først var for.

 

Her er vi oppe i ridehallen og træne. Herlig fornemmelse at sidde på bukken bag sin hest første gang!!!

 

Så spændes der for giggen, som er det køretøj Louise skal gå med for fremtiden. Vi er altid 2 mand og har sidereb på hesten de første gange på vej.

 

Så er vi klar.

 

 

I skoven for første gang.

Undermenu