Willowshires
Forside > Hingste > Cumeragh House Navigator 

Cumeragh House Navigator 

Far: Trem-Y-wyddfa Mascot

Mor: Acle Mystery

Morfar: Bodernog Master

Navigator købte vi for 3 år siden efter en rundrejse i UK, hvor vi bl.a besøgte hans avler, Lew Harrison. Vi skulle egentlig ikke have flere heste og slet ikke en hingst, men da jeg så ham og hans forældre, slog hjertet lige et ekstra slag.  Hans mor er flere gange Shire of the Year qualifier, knap 190 cm i stg og ekstremt godt gående og hans far er National Shire Show vinder og omtrent lige så stor. Han var bare lidt for spændende til at lade være....Jeg er tosset med den hingst - han er den, som har udviklet sig allermest af alle vore heste. Da han kom til os, var han usikker på mennesker, tynd og knoklet. Nu er han den største kælepot, fuldstændig tillidsfuld over for mig og Søren og er nu ved at udvikle sig til en stor, mægtig hingst med en ekstrem udstråling, som ses på lang afstand. Hans helt store force, er hans gang, udstråling, hals og kropsdybde ( jeg har ikke set så bred en hals og så dyb en krop på en 3 års hingst i flere år ), hans stærke overlinie og gode bagpart med højt ansat hale og lidt fladere kryds end man er vant til at se på Shiren. Forlemmerne er helt i top med korte piber og helt ren benstilling, hvilket ofte er det svage led ved Shiren ( sabelben, fransk og/eller indfodet ). Temperamentet er også helt i top. Igen i år kørte vi med ham og Fiona i samme trailer til Sorø showet og hun stod og slikkede ham i hovedet, så jeg måtte binde hende kortere og han fandt sig bare i det. Jeg var målløs!!Han er een af de bedst gående hingste herhjemme og har et afsæt i bagbenene, så jorden giver efter........

Stor triumf var det, da Navigator blev Bedste Hingst i Sorø 2010.

 

Champion Stallion 2012

 

 

For nylig havde vi en fygestorm, hvor det ikke sneede, men blæste meget, så sneen føg gennem luften. Den varede 3 dage og på 3. dagen var vi nødt til at lukke hestene ud et øjeblik, for de var temmelig krudtede. Der var ikke læ i Navis fold og derfor måtte han have dækken på. Normalt går de ikke med dækken.

 

 

Man kan godt fornemme vejrforholdene, ikke`?

 

 

Her er vejret blevet godt igen og dækkenet er kommet af.

 

 

 

 

 

 

 

Navi april 2013

Navi april 2013

 

Navi 2012

Navigator er blevet en stor, potent hingst, som er meget bevidst om sig selv og sin plads i flokken.

Navi under tilridning 2011

 

Navigator blev bedste 2 års hingst i Sorø 2009.

 

Navigator 1 år gammel

Hmm, ja, det er ikke altid lige tydeligt, hvad hesten går hen og udvikler sig til, når den er årsgammel........samme gårdsplads, mur og reb og samme hest - og så alligevel ikke.

Navigator 3 år gammel

 

 

Undermenu